– Penyerahan Bantuan Pentadbiran kepada Pertubuhan Belia 2014.


Keprihatinan Kerajaan telah membawa kepada penyaluran bantuan berbentuk kewangan kepada pertubuhan belia.Samada Maljlis Belia Malaysia,Majlis Belia Negeri dan Majlis Belia Daerah.Hal ini amat wajar dalam membantu penjalanan pentabdiran organisasi tersebut.

Justeru itu diharapkan pihak penerima bantuan tersebut dapat menggunakan wang tersebut dengan bijak dan mengikut kehendak belia akar umbi.Kita tidak mahu peruntukan itu digunakan tanpa mengikut prosedur yang betul dan berwibawa.Pihak kerajaan hendaklah memantau akan penggunaan peruntukan tersebut,hal ini penting kerana kekadang ada -suara-suara yang kurang enak-tercetus kerana ketidakjelasan penggunaan peruntukan tersebut.

Namun begitu,adalah menjadi satu keyakinan bahawa selama ini pemimpin organisasi belia telah mampu menggunakan -bantuan itu-dengan bijak.Sebab itu pihak kerajaan meneruskan pemberian bantuan itu.

Akhirnya diharapkan semua peringkat organisasi belia sama ada,MAJLIS BELIA MALAYSIA,MAJLIS BELIA NEGERI DAN MAJLIS BELIA DAERAH SERTA PERTUBUHAN BELIA-hendaklah menyatakan komitmen ini dengan melaksanakan “kerja belia” dengan lebih aktif dan proaktif.

download (1)download (2)

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s